Festivaler i London

October 16, 2013

London är en fantastisk stad och med ett stort utbud av musikevenemang. Många världsartister kommer från just London. Det är därför det inte är så konstigt att staden har många festivaler.

London

Staden är rik på kultur och har i århundraden varit ett måste för många turister. Det finns otroligt mycket att se och uppleva i London – inte minst i musikväg. Nedan finns en rad festivaler som kan vara intressanta för den som är musikintresserad.

  • In the Woods är en intressant festival. Artisterna som spelar avslöjas först när festivalen börjar. Det finns alltså inget schema att hitta om vilka som spelar innan det börjar. Festivalen finns, som namnet antyder, ute i en skog.
  • Wilderness festival är en festival som arrangeras ute på en stor åker utanför London. Festivalen hålls årligen och där har många stora artister uppträtt. Till exempel så spelade Empire of the Sun där 2013.
  • Leeds festival är en gammal festival. År 2011 firade festivalen 40 år och den är inte snål med stora artister.
  • Bestival är en festival som har vunnit pris för bästa mellanstora festival tre gånger. 2013 spelade Elton John på festivalen och det har varit många kända artister på festivalen under åren.
  • Boomtown Fair är till för de som är fans av reggae, dubstep och ska.  De är de genrer som spelas mest, men det finns givetvis andra typer av musik som spelas här.

Ska man tala om kända världsartister och band som har någon form av ursprung och anknytning till staden så blir listan nästan miltals lång. För att ge er en fingervisning kommer här en ganska omfattande lista. Tänk på det finns otroligt mycket fler band som vi lika gärna kunnat ta upp och att de vi listar är helt utan jämbördes ordning:

The Rolling Stones, Pet Shop Boys, Florance + The Machine, Lilly Allen, One Direction, Dido, George Michael, Jessie J, Rod Stewart, Motörhead, The Police, Elivs Costello och Cat Stevens.

Som sagt, listan hade kunnat göras betydligt längre, men är ändå nog omfattande för att ge en rätt så tydlig bild över vilken musikalisk grogrund som finns förankrad i London.

Ett sidospår

Medan du redan är i London kanske teater är något som lockar. London har många föreställningar och är en av de största teaterstäderna i världen. Broadway anses vara stället där de stora musikalerna finns medan West End i London anses vara där de stora teaterföreställningarna finns. Distriktet har anordnat teaterföreställningar ända sedan 1660 och har utökat mycket sedan de första teateranläggningarna öppnade. Föreställningar som The Phantom of the Opera, Mamma Mia och Billy Elliot spelas flera gånger per månad. Fler alternativ samt ett sätt att boka en paketresa med biljetter i London finns här.

Om inte teater är något som lockar så finns det massvis med museer i London. Det är över 240 stycken i staden. British Museum är ett av världens största muséer och har över 8 miljoner olika verk. Dessa verk härstammar från världens alla länder. Till exempel så finns den kända Rosenstenen här och även rester av Knossoss templet finns i muséet.