Förberedda för festival

May 27, 2015

Att åka iväg på festival är väldigt roligt och är ett bra sätt att hitta ny musik på. Men det gäller att planera om man vill åka iväg på festival då det är många saker att tänka på.

hellström live

Ska man fara på en festival är det flera saker som man behöver tänka på. Den viktigaste saken att tänka på är att det kostar en hel del. Att ta sig dit, boende, mat och biljetter blir tillsammans en hel del pengar.

Ta med regntåliga kläder. Det är inte så kul att spendera en hel dag i regn och lera, att göra det utan de rätta kläderna är tio gånger värre. Många ställen säljer regnponchos på plats, men de är inte alltid av bra kvalité samtidigt som de kostar en del.

Att veta när man ska åka iväg och när man ska hem igen är en av de första sakerna som ska planeras in. Beroende på hur långt ifrån festivalen man bor så är det bra att veta om man ska åka tåg eller köra bil. Bor man nära festivalen är det av mindre betydelse då det inte nödvändigtvis är en stor skillnad i kostnad. Om man åker själv kan det ofta vara billigare att åka tåg, åker man med flera stycken kan det vara bättre att köra bil dit. Kom dock ihåg att man kan då dela upp bensinkostnaderna och är det en lång sträcka kan man turas om att köra bilen. Förutom tåg går det självklart även bra att åka buss också.

Förutom att ta sig till festivalen så är boendet en av de viktigaste sakerna att ha planerat i förväg. Hotell är ett trevligt alternativ för de som inte vill eller kan tälta, men det är också dyrt. Tältning kostar inte särskilt mycket och det brukar finnas en biljett som man kan köpa för att kunna tälta. Många av dessa tältbiljetter låter en parkera vid tältområdet, detta kan underlätta då man annars måste hitta en parkering i närheten av evenemanget.

Det gäller att äta och dricka ordentligt då man är på festival. Uttorkning är en sak som är förvånansvärt vanligt på festivaler och att gå mellan olika spelningar på låg energi är mycket jobbigt. Festivaler har ställen där man kan köpa mat och saker att dricka.