Rockers

October 21, 2013

Som hårdrockare har man en speciell stil, en stil som säger att man är en “rocker”. Många hårdrockare säger sig inte ha någon stil, att de är emot vad stil och mode står för. Ironiskt nog är nog hårdrockare den musikgenre som utmärker sig mest via stil och styling.

Stilen

Den klassisk stilen som många förknippar med hårrock är ett tufft, kaxigt maskulint uttryck med läder, slitna jeans, nitar och dödskalletatueringar. Ett hårdrocksband som framhävt denna stil är Black Sabbath med sitt tuffa, kaxiga attribut. Ett annat band som blivit lite av en stilikon för den mer moderna hårdrocken är Metallica och Nirvana där mer de slitna jeansen och basketskona gjorde entré.  I dagens 2010-tal är hårdrocksstilen ännu mer bred och förlåtande. Du kan egentligen klä dig hur som helst idag, även om du är en rocker. Om du vill få inspiration på vilka kläder som gäller för “rockers” kan du besöka dunken.se, en nätbutik med riktigt snygga hårdrockskläder med kända märken som Jack Daniels, Alchemy och Darkside.  Vill ni få lite tips på hur du på bästa sätt kan skapa stilen kommer här en kort genomgång.

Rock Chic

Bli en “rocker”

Hår

Rocker

Är du man och hårdrockare kan du gärna satsa på ett lite längre hår om det passar. Håret ska se slitet och lite smutsigt ut, du får inte styla håret för mycket. En produkt som många hårdrockare älskar, som framhäver lockarna, är Tigi produkter. Börjar du bli tunnhårig är det ingen ursäkt att fimpa det långa håret, lite tunnare och stripigare hår skapar bara en mer äkta stil. Har du kraftig skäggväxt har helskägget blivit mer inne de senaste åren så ett långt fylligt skägg är helt rätt. Här gäller samma som men håret, gärna lite stripigt och smutsigt.

Som tjej kan du istället gå mot strömmen och satsa på rakade partier på huvudet. Asymmetriska och riktigt snaggade frisyrer funkar också. Du får inte se för välvårdad och feminin ut, mer tuff och kaxig.

Accessoarer

För att se ut som en äkta “rocker” får du gärna ha en hel del tatueringar. Gärna med dödskallar, yxor och farliga symboler. Till det är det snyggt med nitar och olika smycken som symboliserar död, fara och uppror. Nitarna kan du både ha på bälten, armband och halsband. Vill du sticka ut lite extra är patronbälten riktigt inne, både opraktiskt och oskönt.

Kläder

Tröjor 

T-shirtar med tryck är väldigt inne. Du kan genom tröjan, skylta med att du gillar hårdrock och var du står, vilka värderingar du har. Färgerna är gärna svart, vitt och grå och tyget får gärna se lite tvättat och slitet.

Byxor

Här funkar lite olika byxor beroende på smak. Skinn är alltid rätt som “rocker” så gillar du det kan du satsa på ett par tighta skinnbyxor som du gärna får bo in dig i, så att de får en bra passform. Gillar du inte skinn är det också helt rätt med ett par tighta slitna jeans och här gäller samma sak, välanvända och slitna för bättre passform. Jeansen får gärna ha lite häng i baken samtidigt som de är tighta över låren.

Hoppas du fått lite inspiration så du också kommer att se ut som en “rocker” på festivalerna framöver.