Shower i Sverige

July 23, 2014

Det spelas mycket musik runt om i Sverige under somrarna. Många artister ger sig ut på vägarna för att bjuda sin publik på det senaste. Just nu är Brolle på turné och många andra populära artister möter sina fans vid olika evenemang.

Stora och små evenemang

När vi själva semestrar och är på resande fot så är det kul att förgylla sin semester med att gå på olika evenemang. Det behöver inte alltid vara en en jättefestival som varar tre dagar, utan det finns även evenemang av det mer lågmälda slaget.

På kommunernas hemsidor brukar man puffa för de evenemang man tror ska locka turister, men det finns även sajter som samlar många shower, festivaler och familjeevenemang runt om i Sverige. Gå in på Evenemang.se och titta. Där får du inte bara tips om vad som händer utan du kan även boka biljetter till den show du vill se.

Lustspel utomhus

Runt om i Sverige spelas det utomhusteater. Sommarlustspel har blivit mycket populärt och semestersvenskar reser gärna långt för att se sina favoritartister spela fars. I Falkenberg spelas Brännvin i Kikarn och på Brännö spelas Sköna Skjut i Skärgårn, typiska lustspel med förväxlingar och lite anspelningar på sex. Mer anständigt är då Sound of Music på Scalateatern och Varning för Magnus och Brasse, en familjeföreställning som man kan se i Göteborg.

Ett otroligt stort utbud

Standup är inte bara till för trista vinterkvällar utan det finns flera föreställningar runt om i landet även under sommaren. Henrik Schyffert och Fredrik Lindström är ute och rör på sig medan det i Stockholm och Göteborg är fullt ös på de etablerade scenerna för Standup Comedy.

På Wallmans och Golden Hits bjuder man hemvändande semesterfirande på shower i augusti. Där kan man se unga förmågor showa, unga förmågor som sannolikt blir nästa generations stora artister. Bland andra Martin Stenmark började sin karriär där.